Dela sidan:

1966 var första gången som publiken kunde läsa om Bamse, titta på Bamsefilmer och pyssla i Bamses skola-häften när skaparen Rune Andréasson ville ge barnen både kunskap och underhållning. Under åren har många barn inspirerats av Bamse och hans vänners tankar om vänskap, samarbete och allas lika värde.

Bamsetidningen har under åren skapat debatt och fått uppmärksamhet när den tagit upp tunga ämnen som droger, regnbågsfamiljer, invandring och provsprängningar. Dagens Bamseredaktion på Egmont Publishing försöker göra tidningen i Runes anda.

– Vi är noga med att tidningen inte bara ska handla om problem, men om det i en historia passar in att säga någonting viktigt så ser vi gärna att manusförfattarna tar chansen, säger Bamses chefredaktör Charlotta Borelius i ett pressmeddelande.

Jubileumsnumret av Bamse kommer ut i butik i dag. I tidningen får läsarna återse trollkarlen Mefisto från en av de första veckoserierna. I serieform återges berättelsen om varför Rune fastnade för just björnar och hur det gick till när Bamse skapades. I tidningen får läsarna också det allra första äventyret med Bamse som publicerades 1966, veckoserien Bamse och skattkartan.Dela sidan: