Dela sidan:

Chris Hughes är en av medgrundarna till Facebook. När han köpte The New Republic 2012 så hade tidningen stora problem och för att den skulle överleva var han tvungen att genomföra en stor omgörning. Men detta verkar inte ha gått som planerat. Nu skriver han nämligen ett brev till sina anställda, som också postats på webbsajten Medium, att det är dags att lämna över till nya ägare. Om han hittar någon förstås. Detta efter att ha investerat över 20 miljoner dollar i tidningen, skriver NY Times.

När Hughes tog över The New Republic var det många som såg fram emot vad han skulle göra med tidningen, med tanke på hans bakgrund i Silicon Valley. Men under hans tid har det varit många duster - under 2014 valde han till exempel att sparka dåvarande chefredaktören Franklin Foer. Trots mer än ett dussin nyrekryteringar och flera förändringar det senaste året så går tidningen fortfarande inte med vinst, skriver NY Times.

”Jag vill bli den första att erkänna att när jag tog mig an denna utmaning för nästan fyra år sedan, så underskattade jag svårigheten att förvandla en gammal och traditionell tidning till ett digitalt medieföretag i dagens snabba och föränderliga klimat”, skriver Chris Hughes bland annat i brevet som avslutas med: ”det är dags för nästa kapitel att påbörjas”.

The New Republic grundades 1914 i New York.Dela sidan: