MTG har nu presenterat hur OS i Rio mellan 5-21 augusti 2016 ska sändas i de olika kanalerna. Klart är att TV3 blir huvudkanal. Denna ska kompletteras med TV10, där tittarna kommer kunna följa de svenska medaljhoppen. Allt inramas av studioprogram med höjdpunkter, sammandrag och reportage, under ledning av programledarna Ola Wenström, Carolina Klüft och Niklas Jihde.

MTG har även gjort klart med ett antal stjärnor från den svenska idrotts- och filmvärlden. Tennisproffset Robin Söderling, som precis bestämt sig för att lägga skorna på hyllan, är en av dem.

– Nu ser jag fram emot att göra det näst bästa, att få kommentera. Att få vara med och komma nära hetluften igen. Jag har mött i princip alla som kommer spela i Rio, säger Söderling i en kommentar.

I hans sällskap finns bland annat Martin Lidberg (brottning), Susanne Ljungskog (cykel), Petra Granlund (simning), Jenny Kallur (häck) och Jonas Mellbom (friidottstränare). Den mest otippade må vara skådespelaren Dragomir ”Gago” Mrsic, känd från exempelvis filmen Snabba Cash. Han är tidigare nordisk mästare i taekwondo.