Dela sidan:

Kabelkanalen släcks ned i april i år, enligt New York Times. Satsningen höll inte längre än tre år.

– Beslutet är av anledningen att vår affärsmodell helt enkelt inte går ihop med den digitala världen, och på grund av världens ekonomiska utmaningar, skrev amerikanska vd:n Al Anstey i ett brev till de anställda.

Al Jazeera America köpte Al Gore’s Current TV för 500 miljoner dollar sommaren 2013. Det var en bra affär för Al Gore, vars nätverk Current TV hade kämpat i åratal för att hitta en publik och för att hitta sin position i nyhetslandskapet. Den 30 augusti 2013 blev Current TV Al Jazeera America, med höga mål om att växa som nyhetskanal. Men målen uppnåddes aldrig och både tittare och annonsörer svek kanalen.

Stängningen av Al Jazeera i USA kommer innebära att hundratals medarbetare förlorar sina jobb.

Men Al Jazeera ska inte läggas ned helt. Enligt vd:n kommer kanalen istället att genomföra en större digital satsning i USA.

Under 2014 var Aftonbladet i full färd med att planera start av en marksänd tv-kanal med nyhetssändningar. Men tidningen ansåg att marknaden inte skulle räcka till och valde senare att skrota planerna för att istället gå all in på digital tv.Dela sidan: