Dela sidan:

Slöseriombudsmannens uppgift är att granska och sätta ljus på exempel där skattepengarna används på ett ineffektivt sätt eller slösas bort.

Nu tar Lars Wilderäng över. Han är idag egenföretagare och driver bloggen Cornucopia?, där han skriver om finans, ekonomi, miljö och politik. På bloggen har Wilderäng bland annat tagit upp den övervärderade bostadsbubblan och även kritiserat det svenska försvaret. Han har även författat en serie thrillerböcker. Debuten kom 2011.

– Att få förfrågan om att bli den nya Slöseriombudsmannen är en ära. Det är ett viktigt uppdrag att förvalta och jag ser fram emot att fortsätta exponera det oansvariga slöseriet med skattepengar i stort och smått. Slöseri är något som berör alla svenskar, då det tar resurser från de i samhället som behöver dem mest och minskar folks frihet att forma sina liv genom onödigt höga skatter, säger Lars Wilderäng i en kommentar.

På bloggen har Wilderäng bland annat tagit upp den övervärderade bostadsbubblan och även kritiserat det svenska försvaret.

Rebecca Weidmo Uvell har haft uppdraget sedan 2014, då hon efterträdde Martin Borgs. Hon har under sin tid på posten varit en flitig opinionsbildare, framförallt i sociala medier.

Slöseriombudsmannens uppdragsgivare är föreningen Skattebetalarna.Dela sidan: