Det senaste året har Helene Rothstein Sylvesten varit reporter på Visitas tidning Besöksliv, som produceras av Spoon. Nu går hon över till Appelbergs dotterbolag som sysslar med outsourcinguppdrag åt Affärsvärlden. Där kommer hon att bli redaktör med ansvar för bland annat featurematerialet i tidningen. 

– Det här jobbet är det roligaste som finns på marknaden just nu. Jag trivs bra på Spoon, men tycker att Affärsvärlden gör en väldigt intelligent tidning. Jag har jättestor respekt för vad de håller på med, det är lite grann som ekonomivärldens svar på Fokus, säger hon.

Helene Rothstein Sylvesten har tidigare frilansat för Affärsvärlden, och det var så hon kom i kontakt med Appelbergs redaktionschef Göran Lind

– Han ringde och frågade om jag var intresserad av jobbet. Det kändes väldigt kul. Det är inte så vanligt att man som frilans får en sådan fråga, säger hon. 

Jobbet tillhörde tidigare Johan Såthe, numera chefredaktör på Resumé.