Snusdosan Pouchguard lanseras via crowdfunding-projektet Indiegogo. Den liknar en vanlig dosa, men är utrustad med ett inbyggt lås som slår igen automatiskt vid en tid du själv anger. Detta genom att koppla den till din smartphone. En display på snusdosan visar hur lång tid det är kvar tills den öppnas.

För storsnusaren kan detta vara ett gyllene tillfälle att sluta. Eller en fullkomlig mardröm.
– Idén är egentligen väldigt enkel, dosans lås ska hjälpa dig att låta bli i dina svagaste ögonblick, säger Max Hultberg och Rasmus Andersson, kreatörer på CP+B i Stockholm, i en kommentar.

Idén är supportad av CP+B.
– Innovationer av den här typen passar perfekt in i den kultur CP+B står för. Bra idéer är naturligtvis något vi gärna är med och förverkligar, säger Sofia Weman, byråledare på CP+B Stockholm.

Max Hultberg och Rasmus Andersson var ett kreatörspar under utbildningen vid YH i Göteborg 2012. Efter studietiden splittrades de för att jobba på olika byråer, för att i augusti 2015 återförenas på CP+B.

Snusdosan släpptes under gårdagen på Indiegogo. Målet är att samla in tillräckligt med pengar för att kunna börja produktionen. Siktet är inställt på skarp lansering sommaren 2016.