Dela sidan:

Utvecklingsmålen som världens länder enades om i september förra året, Sustainable development goals (SDG), gäller inte bara för regeringar och biståndsmyndigheter. Målen som ska uppnås 2030 involverar även näringslivet och civilsamhället.

Nu skapar Dagens Nyheter en särskild sektion på sajten – Global utveckling för att skildra arbetet. Lanseringen kommer att ske om några veckor. Men läsarna kan redan följa sektionen på Facebook,  och Twitter .

Satsningen är även en del i European Journalism Centres program "Innovation in Development Reporting". DN är ett av fyra medieföretag i världen som har fått projektmedel för att utveckla journalistiken kring de globala utvecklingsfrågorna.

Redaktör för den nya temasajten blir Thomas Frostberg, ekonomisk krönikör för HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8till5.Dela sidan: