Det var i lördags morse som dagstidningen Skånska Dagbladet publicerade uppgifter om att det nätverket Nationell framtid patrullerar via båt i Öresund. Nätverket har kopplingar till nazismen och uppgiften ska vara att hitta flyktingsmugglare. Enligt en anonym uppgiftslämnare ska sex män ha gått ombord på hans båt för att kontrollera.

I kölvattnet av Dagens Nyheters påstådda mörkläggning så ifrågasätts nu Skånskan för sin trovärdighet. Expo säger sig ha mottagit exakt samma uppgifter under hösten. Det gör även Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. Men ingen av tidningarna gick vidare med tipset. Skånska Dagbladet har bara talat med den anonyma uppgiftslämnaren, Nationell Framtids grundare Dennis Ljung och Mattias Lindholm, kommunikatör på Kustbevakningen.

Svenska Dagbladet lade i lördags ut en artikel med hänvisning till Skånskan, med inflikande från Expo och Kustbevakningen.

De tveksamma uppgifterna har även fått sociala medier att reagera. 

Resumé söker Skånskan.