Dela sidan:

Video är i dagsläget inte Pinterest starka sida, vars medlemmar helst delar bilder, så kallade digitala pins. För att kunna rulla ut en annonsplattform för video måste tjänsten först och främst få mycket tittande, skriver Digiday.com.

– Du måste se till att beteendet finns där, annars finns det inga att sälja till, säger Dave Surgan, strategichef på reklambyrån R/GA, som arbetar med flera klienter på Pinterest.

Det var Facebooks strategi – att först uppmuntra till videotittande – för att se till att vanan inleddes. Sedan började företaget sälja. Idag har Facebook åtta miljarder videovisningar per dag. Även Instagram har satsat på videoannonsering sedan annonspremiären i höstas.

Annonsering via video växer allt mer. För Pinterest del kunde det innebära en djupare upplevelse inuti pins som kunde inkludera GIF:s och video. Företaget introducerade i fjol Cinematic Pins, deras första rörliga annonsmöjlighet. Bland de som testat annonsformatet finns de amerikanska kedjorna Target och Wendy’s. De lanserade även en köpknapp i tjänsten.

Pinterest har avböjt att kommentera.Dela sidan: