Claes Elfsberg lämnade jobbet som nyhetsankare i december, men sitter fortfarande kvar som programledare varje fredag i Gomorron Sverige. I samband med avslutet medverkade Elfsberg i en helgintervju i Resumé där han berättade om planerna med webb-tv-projektet.

Nu står det alltså klart att han blir delägare i produktionsbolaget KnowHow Television. Företaget producerar program för nätet.

– Jag känner att jag har mer att ge och jag tror att webbtv är framtiden. Nu satsar jag på det, säger Claes Elfsberg i en kommentar.

I ägargruppen för KnowHow ingår även Ove Joanson, tidigare radiochef och ordförande för ps-bolagens stiftelse.

Claes Elfsberg har under vintern varit programledare för programmet ”Köttberget checkar ut” på SVT där han intervjuat tolv stycken 40-talister. Han ska även vara aktuell med ett hälsoprogram tillsammans med Alexandra Charles, initiativtagare till 1,6 miljonersklubben som inriktar sig till 4- och 50-talister.