Igår arrangerade Talarforum "Talargalan" där priser till de bästa talarna delades ut. Två av priserna gick till välbekanta medieprofiler. 

Jenny Strömstedt, programlare på TV4 och krönikör i Expressen, tog hem priset för "Årets talare - Moderator". Motiveringen lyder: 
"Jenny Strömstedt är en av Sveriges mest erfarna och skickliga programledare med flera tusen direktsändningstimmar på tv4 bakom sig. Hon kombinerar på ett unikt sätt en gedigen bakgrund som samhällsjournalist med förmågan att underhålla en bredare publik".

Sydsvenskans kulturjournalist Andreas Ekström belönas också med priset "Årets uppstickare". Vid sidan av sitt skrivande är han även en flitig föreläsare om bland annat Googles makt och den digitala revolutionen.
"Andreas Ekström arbetar som journalist på Sydsvenskan och har nått en internationell publik med sin föreläsning om det nya samhälle som väntar i en inte allt för avlägsen framtid. Andreas målar framtidsbilder genom att prata om samhälls- och beteendeförändringar snarare än tekniska möjligheter" lyder motiveringen.