I december tillkännagav sångaren Ed Sheeran, med 16 miljoner följare på Twitter och 5,5 miljoner på Instragram att han tar en paus från sociala medier. Hans timeout blev en världsnyhet.

Strax innan hade telekomoperatören Verizon uppmanat sina användare att sluta med sociala medier under semestern och skapat en enhet som dämpar smartphone-beroendet.

Jeff Lam, till vardags art director på Wieden & Kennedy Amsterdam har skapat innovationen "Dumb Phone Case", skriver AdAge. Idén är relativt enkel: du trär skalet över din smartphone och vips försvinner alla smarta funktioner och det blir plötsligt en vanlig telefon.

Till innovationen finns en kort instruktionsfilm och användare kan också ladda ner instruktioner för att skriva ut skal på 3D-skrivare i hemmet. Jeff Lam understryker att smartphone-junkies inte behöver bli helt fria:

"Om hissresan blir för tråkig kan du alltid ta bort skalet för att se på webcam hur din katt mår".