På torsdagen besöker näringsminister Mikael Damberg Nasdaq-börsen i New York. I samband med besöket kommer den 1:46 minuter långa filmen "This is Sweden" (se den nedan) att visas upp. Igår spelades också en teaser upp för de förbipasserande på Times Square. 

Bakom initiativet står Svenska Institutet. De vill ge en uppdaterad bild av vad Sverige är 2016. Filmen får användas fritt av alla som vill promota landet ute i världen.
– "This is Sweden" visar allt från regniga somrar till generös föräldraledighet, samkönade äktenskap och den mångfald som är Sverige idag. Vi vill förmedla en känsla av vad Sverige är och står för, säger Johan Sundberg, projektledare på Svenska institutet, i en kommentar.

Filmen är skapad av regissören Olof Lindh på B-Reel Films och bilderna ackompanjeras av Alice Bomans melankoliska låt "Waiting".
– Vi har valt en dokumentär metod och filmat riktiga människor i deras vardag istället för att använda oss av professionella skådespelare, berättar Olof Lindh.

Känner du igen dig i bilden av Sverige?