Rikard Steiber lämnade under tidig vinter MTG och rollen som chef för MTGx. Numera bor han i Kalifornien där han ägnar sig åt att investera i flertalet bolag. Nu meddelar Rikard Steiber att han hittat sin andra investering efter appen RaceOne, nämligen ”Drone Racing League”, en liga där drönarpiloter tävlar genom att flyga drönare i olika banor. Och allt är på riktigt.

Bolaget berättade igår att de köpt in egna drönare som kan flyga i banor i bland annat gallerior och sportarenor. Tomma sådana förstås. Bolaget ska till en början hålla sex event.

– Drönracing kommer bli framtidens sport, kombinerad med det bästa av eSport och Formula 1, med en twist av virtual reality. Jag gjorde en liten investering i DRL och letar nu efter en bra lokal i Stockholm, säger Rikard Steiber i ett mejl till Resumé.

Rikard Steibers förra arbetsgivare MTG satsar hårt på e-sport. Under 2015 köpte de 74 procent av världens största e-sportbolag ESL. MTG köpte dessutom spelturneringen Dreamhack i november. Man kan nu anta att Steiber därmed blir en konkurrent till förra arbetsgivaren.