Dela sidan:

Det var i våras som Spotify började prata om att utöka musiken med videoinnehåll. I måndags släppte de således en videoplattform i utvalda länder. I Sverige kan man se till exempel Kanal , TV3, Aftonbladet och BBC.

Nu står det klart att även Youtube-nätverket United Screens blir leverantör åt Spotify. Det bygger på ett samarbete med amerikanska medieföretaget Maker Studios som hört av sig och velat ha videoinnehåll på nordiska språk. Lösningen kallas syndikering.

– Vi skräddarsydde ett premiumpaket på ca 200 videor med varierat innehåll för Spotifys videoplattform, säger Ludvig Wallrup, jurist, partner manager och ansvarig för syndikeringssamarbeten på United Screens, i en pressrelease.

– Vi tror att efterfrågan på syndikeringslösningar som liknar denna kommer att växa i framtiden, säger Malte Andreasson, medgrundare och vice vd, United Screens.

United Screens är Nordens största Youtubenätverk med drygt 200 miljoner visningar i månaden.Dela sidan: