Johan Hakelius skrev sin sista krönika för Talentums tidning Affärsvärlden i november. I januari började han som chefredaktör på Fokus. Nu har affärsvärlden värvat hans fru – Susanna Popova – som blir ny krönikör. Hon är en av fyra som kommer skriva krönikör inom politiksegmentet.

Susanna Popova har tidigare varit chefredaktör för bland annat Moderna Tider och Kungliga Magasinet. Hon har även verkat som ledarskribent på bland annat Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Popova ska även arbeta som rådgivare inom Public Affairs och kommunikation.

Hon gör sällskap hos Affärsvärlden tillsammans med Niklas Ekdal, författare, kolumnist och tidigare politisk redaktör på Dagens Nyheter och Expressen samt Jan Larsson, vd för Yrkesakademin och tidigare statssekreterare åt Göran Persson. Sedan tidigare finns Erik Hörstadius, journalist och debattör inom politik.

Inom makroekonomi fortsätter man med fyra krönikörer som varvar, men med två nya ansikten. Nu börjar Lena Hagman, chefsekonom på Almega och Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.

Affärsvärlden kommer ut en gång i veckan.