Dela sidan:

Resumé berättade tidigare idag om storaffären som kommer rita om svenska pr-kartan. Hallvarsson & Halvarsson Group köper Jung Relations och blir därmed 220 medarbetare. Affären lär skrämma övriga pr-Sverige. Eller?

Vi frågar Kreab och Diplomat Communications om deras reaktioner av affären. Kreabs vd Charlotte Erkhammar är positiv till förvärvet.

”Roligt för H&H med förvärvet av Jung Relations – de är mycket duktiga. Intressant med breddning  från public affairs och finansiell kommunikation till marknadskommunikation”, skriver hon i ett mejl till Resumé.

Oscar Hyléen, koncernchef på Diplomat, säger:

– Jag tycker att det är en jättekul affär. Framförallt visar den en konsolideringstrend som vår bransch genomgår.

Hur påverkar affären er?
– Jag tror att det är positivt för oss.

Kan du utveckla?
– Jag tror att det är positivt för branschen att det också är så att det finns stora aktörer i Sverige som inte bara är internationella nätverk. Det tycker jag är bra för oss andra.

Finns det en risk att ni blir av med kunder?
– Jag är inte det minsta rädd. Jag är väldigt säker på oss.

Resumé har även sökt Maria Grimberg, vd JKL och Markus Gustafsson, vd på Prime.Dela sidan: