Pelle Mattisson tillträdde som vd och koncernchef på Stampen 2012, men fick abrupt lämna 2014 för att efterträdas av Martin Alsander. Mattisson hävdade då att han inte fick sparken utan att han ”i högsta grad gick självmant”.  Pelle Mattissons uppgift inom Stampen var att bygga upp Stampen Media Partner, som är koncernens bolag inom tillväxtmedier. Mattisson var inom Stampen i åtta år.

Nu blir han vd på underhållningsföretaget 2E Group, där han gör han sällskap med mediepersonligheten Jan Friedman. Friedman tillträdde som styrelseordförande för 2E så sent som i september 2015. Han utsågs dessutom i december till ordförande i Mittmedia.

– 2E Group har idag en stark position inom delar av upplevelseindustrin. Jag ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla koncernens nuvarande affärsområden, samt att succesivt expandera verksamheten till nya segment inom upplevelseindustrin, säger Pelle Mattisson i ett pressmeddelande.

Pelle Mattisson tillträder sin nya tjänst i dag och kommer att arbeta från koncernens kontor i Göteborg.