Daniel Kjellberg rekryteras internt från jobbet som en av två nyhetschefer. Nu får han ett helhetsansvar över det redaktionella arbetet på TT. Han har arbetat på företaget sedan 2002 och har det senaste året suttit med i redaktionsledningen. 
– Det är ett otroligt spännande uppdrag. TT Nyhetsbyrån har tagit flera viktiga steg framåt det senaste året – med satsningar på bland annat rörlig bild, direktrapportering, modernare leveransformat och utveckling av verktyg för digitalt berättande. Här kommer, vid sidan av att fortsätta vässa vårt övriga nyhetsarbete alla tider av dygnet, en stor del av vårt fokus att ligga även den närmaste framtiden, säger Daniel Kjellberg i ett pressmeddelade.

Redaktionschefen Mats Johansson, som haft jobbet de senaste 12 åren, får nya uppdrag hos TT. Exakt vad dessa innebär är oklart. 
– Det känns helt rätt i tiden att Daniel kliver upp. Vi har nyligen genomgått en stor omorganisation och allt börjar sätta sig. Parallellt har vi utvecklat många nya redaktionella produkter och tjänster under de senaste åren. Fokus framöver blir att ta vår redaktion ytterligare ett steg in i framtiden och det är jag övertygad att Daniel är rätt person att göra, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån, som samtidigt tackar företrädaren.