Inför presentationen av sin nya matchtröja har Djurgården valt att skicka in en ansökan om mönsterskydd till Patent- och registreringsverket (PRV).

– Jag vill helt enkelt se till att det endast är vi som bär Sveriges snyggaste matchtröja, säger sportchefen Bosse Andersson i ett pressmeddelande.

Färgerna som klubben kallar "djurgårdsblått" är ljusblå (Pantone 292C) och mörkblå (Pantone 2768C) vardera 65 millimeter breda sida vid sida vertikalt i ett randigt mönster. Snart kan Djurgården exklusivt få använda detta mönster. Klubben nämner i pressmeddelandet att de vill fira sitt 125-årsjubileum i år med att vara säkra på att mönstret aldrig kan komma att plagieras.

– Den specifika färgkombination som utgör "Blåränderna" är synonymt med Djurgårdens IF och klubbens framgångsrika historia. Då detta är allmänt vedertaget vill vi se till att vår kombination av ljus- och mörkblått, även juridiskt, faller under Djurgårdens ägandeskap. Jag vill helt enkelt se till att det endast är vi som bär Sveriges snyggaste matchtröja, säger sportchefen Bosse Andersson i en kommentar.