Natten till måndag började apans år – enligt kinesisk astrologi kreativitetens och uppfinningsrikedomens år. För att fira det nya året tog den San Francisco-baserade formgivaren Lehu Zhang fram en affisch som på ett avskalat sätt symboliserar skiftet. Men det stiliserade ansiktet kan lätt misstas som något helt annat.


I klartext: En penis i en rumpa. 

Det var Buzzfeed News som först uppmärksammade den ekivoka designmissen.  
– Jag bestämde mig för att använda några enkla former för att skapa ett apansikte. Det var min intention. Jag lekte med formerna och den här lösningen dök upp, säger han till sajten. 

Problemet var att han inte såg den alternativa tolkningen, vilket de flesta i sociala medier har gjort. Men genom missen har affischen fått en enorm spridning, vilket den förmodligen inte skulle ha fått annars. 

Med facit i hand kan upphovsmakaren se att ansiktet har tolkats som något annat. Men han tillägger: 
– Jag är bara lite överraskad, och lite oroad.