Claes Lönegård, Anna Ritter och Ebba Bonde är tre personer som på kort tid har lämnat tidskriften Fokus. Utöver dessa kommer politikredaktören Torbjörn Nilsson att vara tjänstledig på 60 procent för att skriva bok när han kommer tillbaka från sin pappaledighet. Därtill är reportern Johan Anderberg tjänstledig, även han för att skriva bok fram till den 1 april.

Nyligen plockade den nye chefredaktören Johan Hakelius in redaktören Nina van den Brink från Aller Media. Nästa rekrytering att ansluta till Fokus är Mats Holm. I ett internt mejl står det: 

"Under sex år på nittiotalet var han reporter på Dagens Nyheter, därefter har han varit redaktör på bland annat tidskriften Moderna Tider och olika tv-produktioner, inklusive SVT:s debatt. De senaste åren har han skrivit artiklar och reportage i bland annat Helsingborgs Dagblad, Chefstidningen, Filter och Forskning och Framsteg".

Mats Holm kommer att dela sin tid mellan Stockholm och Göteborg där han är bosatt.