Dela sidan:

I mitten på januari stod det klart att Dala-Demokratens ansvarige utgivare Bosse Andersson lämnar tidningen för att bygga upp Mittmedias content marketing. Han hade då varit chef sedan 2013.

Hans ersättare blir Lisa Pehrsdotter, idag nyhetschef och ställföreträdande ansvarig utgivare på Arbetarbladet, som också den ligger inom Mittmedia.

Lisa Pehrsdotter har en bakgrund som bland annat reporter, nöjesredaktör och nyhetschef på Arbetarbladet. Hon har även varit kulturredaktör på Gefle Dagblad.

– Dala-Demokraten är kanske ett av Mittmedias allra starkaste varumärken och jag tror att det finns en massa potential i det. Jag ser mycket fram emot att ta nya, digitala och innehållsmässiga, kliv, och tillsammans med redaktionen verkligen lyfta det som är DD:s kärna. Jag kommer från en andratidning och vet vilken kraft det finns i underdog-positionen, men jag vet också att det i Dalarna redan finns ett gott samarbete mellan DD och Dalarnas Tidningar, säger hon i en pressrelease.

Lisa Pehrsdotter tillträder sin nya tjänst den 7 mars.

Tidningen Dala-Demokraten har ett par tuffa år bakom sig, med bland annat stora tapp i TS och en långsam digital satsning. Tidningen tappade 15,6 procent i upplaga under 2014 och landade då på 10 800 ex.

Göran Greider är chefredaktör på Dala-Demokraten.Dela sidan: