Med byråbytet vill Lumene, förutom att flytta fram positionerna på den svenska marknaden, kunna dra fördelar av synergier från hemmamarknaden i Finland under 2016.

– Vi vill optimera våra insatser och bli bättre på att utnyttja erfarenheter från vår hemmamarknad i Finland. Genom att få in Polhem PR som partner får vi även kreativa idéer och ett kommersiellt tänk. Polhem är även en byrå som bevisat att de kan arbeta framgångsrikt i både Sverige och Finland, säger regional director Ola Andersson i ett pressmeddelande.

Polhem PR kommer att representera varumärket Lumene med återförsäljare som bland annat Åhléns, Kicks och Lindex på den svenska marknaden. I dagsläget erbjuder Polhem PR sina tjänster i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland, Litauen och Polen.

Samarbetet inleds den 1 mars i år och Lumenes produkter kommer att finnas på display första gången på Polhems pressvisning 18 februari.