BBC ser Norden som en intressant marknad. Därför startar tv-jätten nu det nya bolaget BBC Worldwide Productions Nordics, som blir baserat i Danmark. Här inleds partnerskap med Nordisk Film TV om framtida produktioner av non scripted BBC Worldwide-format.

Anders Fuchs har utsetts till att leda bolaget under titeln Head of content and operations. Anders Fuchs har tidigare arbetat på både Nordisk Film TV och DR och kommer att övervaka en katalog med över 150 non scripted-format.

– Tittarna i de nordiska länderna älskar våra program och genom att samarbeta med Nordisk Film TV, ett företag vars arv, visioner och värderingar matchar våra egna, kommer vi att kunna leverera ännu mer högklassigt innehåll i form av non scripted-format till tittarna i hela regionen, säger Paul Dempsey, global marknadschef på BBC Worldwide i en kommentar.

Karoline Spodsberg, COO för Nordisk Film, säger:
– För någon som arbetar i den nordiska tv-branschen är det ett bolag du ser upp till, så vi är mycket stolta över att samarbeta med BBC Worldwide, säger hon.

BBC Worldwide har idag helägda produktionsenheter även i Frankrike, Indien och USA. Tidigare BBC Worldwide-format som har publicerats för den nordiska marknaden inkluderar The Great British Bake Off, The Week the Women Went, Honey We’re Killing the Kids och The Weakest Link.