För en vecka sedan stod det klart att brittiska The Independent skrotar papperet för att satsa på onlinejournalistik. Det blir den första rikstäckande tidningen i Storbritannien som lägger ned på papper. Trinity Mirror går åt motsatt håll och satsar på papper.

Bolagets nya dagstidning har arbetsnamnet New Day och kommer kosta runt 20 pence, skriver The Guardian. Lanseringen sker den 29 februari, samma dag som Trinity Mirrors bokslut kommer. Mediebyråerna har den senaste tiden briefats om planerna.

Enligt källor kan upplagan tryckas i hela två miljoner exempelar, inkluderat gratis distribution för att boosta intresset. När Rupert Murdoch startat Sun on Sunday, startade han med att trycka mer än tre miljoner kopior.

Tidningen kommer skriva om bland annat livsstil och nöje.
– Syftet är att rikta sig mer till Mail och Express publik. En sorts ”allt för alla”-papperstidning i mitten av marknaden, snarare än ett direkt försök att gå in på kvalité., säger en källa på Trinity Mirror.

Det är oklart hur stor del av materialet som kommer att delas med systertidningen Daily Mirror.

Förra veckan stod det klart att Dagens Nyheter satsar på ett veckomagasin med premiär i vår. Är det nu det vänder?