Så är det dags för Facebook att utvidga känsloregistret online. Efter sju år av ”gilla”-symbolens monopol börjar nu nya reaktionssymboler rullas ut på webben och i mobilapparna på det sociala nätverket. Framöver kommer du att kunna älska, skratta, imponeras och bli arg även på Facebook.

LÄS MER: Facebook "Reactions" – mer nyanserat än "Gilla"

Facebooks användare har länge efterfrågat fler möjligheter att reagera på poster. Enligt Verge satte utvecklingsarbetet, som tagit ett år, igång efter att frustrationen över att inte kunna ogilla saker även nått Mark Zuckerberg. 

LÄS MER: Så ser nya "Reactions" på Facebook ut i statistiken

På vägen mot de fem nya knapparna har de två som symboliserade förvirring och "yay" strukits eftersom testpubliken på Irland och i Spanien inte använde dem. Kvar blir istället "hjärta", "haha", "wow", "ledsen" och "arg".