Affären mellan Banijay och Zodiak slutfördes i tisdags. Det blir den största oberoende produktionsbolagskoncernen i Norden med en uppskattad omsättning på 180 miljoner euro. Bland dotterbolagen finns exempelvis Nordisk Film TV, Jarowskij, Mastiff och Yellowbird. Bolagen kommer att arbeta under separata varumärken även i framtiden.

Idag tillkännages tre toppchefer för koncernen. De som fått förtroendet är: Jacob Houlind, vd för Banijay Zodiak Nordic, Johannes Jensen, vice vd/vice koncernchef samt vd på Yellowbird, samt Mikael Royson, CFO för gruppen. Marco Bassetti är koncernchef för Banijay Group.

LÄS MER: Banijay och Zodiak går samman i miljardaffär

Jacob Houlind kommer närmast från en position som koncernchef för Nordisk Film TV i Norden sedan 2006. Johannes Jensen har varit vd för Zodiak Nordic sedan 2011. Han har tidigare varit vd för Jarowskij. Mikael Royson arbetar som CFO för Zodiak Nordic idag.

– Våra varumärken kommer tillsammans täcka alla genrer och komplettera varandra på bästa möjliga sätt i hela den nordiska regionen. Vi kommer investera i utveckling av format och idéer på en ännu högre nivå än tidigare, vilket möjliggör ännu större framgångar för våra kunder. Personligen ser jag extra mycket fram emot att fokusera ännu mer på drama, och även fortsätta utveckla vår verksamhet inom den mycket dynamiska digitala marknaden, säger Johannes Jensen i en kommentar.

Bland Banijay Zodiaks format finns exempelvis Morran och Tobias (Jarowskij), Wallander (Yellowbird) och Så mycket bättre (Mastiff).