Dela sidan:

Tomas Franzén har, på goda grunder, stort förtroende för Anders Eriksson, som har vänt BBP och i det tysta levererat starkt. Det är väl känt att Anders Eriksson länge har velat ha in DI i en samlad b2b-sfär, men Gunilla Herlitz ville ha med sig DI in i Bonnier News och fick sin vilja fram.

Nu har koncernchefen två huvudspår:

1. Hålla samman och bygga på Bonnier News genom att låta Anders Eriksson ta över efter Gunilla Herlitz och ta med BBP till Bonnier News. Han kan vara vd för DI, som är mer pengamaskin än publicistisk utmaning, samt BBP och styra DN, Expressen, Sydsvenskan och tryckeri­bolaget Bold som styrelseordförande. Det kräver att DN och Expressen får en vd eller att dess chefredaktörer blir publishers, en roll som Peter Wolodarski nog skulle acceptera och Thomas Mattsson gärna vill ha.

2. Klyva Bonnier News genom att slå ihop DI med BBP under Anders Eriksson och skaffa en ny ledare för Expressen, DN och Sydsvenskan.

Vilka kan personer är i så fall tänkbara som ny chef? Resumé har de hetaste kandidaterna i veckans utgåva av tidningen. Ingen prenumernation? Lugn, det fixar du härDela sidan: