Resumé har i flera artiklar rapporterat om förtroendekrisen på SVT:s redaktion i Göteborg, med chefen Ylva M Andersson och samhällschefen Mette Friberg i huvudrollerna. Mette Friberg har under en tid varit sjukskriven som enligt uppgift till Resumé ska ha grundat sig i att Ylva M Andersson velat frånta Mette Friberg delar av hennes uppdrag under en tid. Efter ett krismöte i mitten på februari så bestämde valde SVT att peta de båda cheferna. Robert Olsson övertog Ylva M Anderssons uppgifter från den 15 februari och sex månader framåt.

LÄS MER: Storbråk skakar SVT – chef sjukskriven efter konflikt
LÄS MER: Jag har inte gått någon information om någon ny roll

De senaste veckorna har SVT försökt hitta en lösning där både Ylva M Andersson och Mette Friberg kan stanna kvar på sina positioner. Nu kan konstateras att ingen lösning hittats. Mette Friberg har därför valt att lämna SVT efter 17 år, skriver SVT i ett meddelande till företagsledningen, enligt SVT Väst.

– Jag beklagar att Mette väljer att sluta. Det har hela tiden varit mitt mål att hon ska komma tillbaka.” säger Maria Groop Russel, divisionschef i SVT:s företagsledning till SVT.

Uppdrag Gransknings programledare Janne Josefsson är en av de som öppet kritiserat Ylva M Anderssons agerande.
– Att det finns en förtroendekris mellan ledningen och oss på samhällsredaktionen står helt klart efter dagens möte. Så som det här har gått till är inte acceptabelt och jag delar de andras kritik, sa Janne Josefsson till Resumé i början av februari.

LÄS MER: Efter storbråket på SVT – cheferna petas