Jonas Åhlén har tidigare jobbat på Droga5 i New York. Senast kommer han från Animal (tidigare The Viral Company) som gjorde den omtalade Trump Donald-kampanjen.

I ett pressmeddelande skriver han att han inte kunde tacka nej till chansen att få jobba för startupen Auxy som grundades av före detta SoundCloud­toppen Henrik Lenberg.

– Auxys vision är att bygga en studio som får plats i mobilen, och att få vara med och öppna upp musikskapandet för en bredare publik känns både spännande och viktigt. Vad händer när vi sätter professionella verktyg i händerna på de som tidigare aldrig haft möjlighet att göra musik? När den här chansen dök upp kunde jag inte tacka nej, säger Jonas Åhlén.

Auxy, som grundades 2014 av SoundClouds före detta Plattformschef Henrik Lenberg, har bland annat fått utmärkelsen “Best of the year” på Apples lista över de bästa apparna i App Store. Efter iPhone-lanseringen i december 2015 utsågs appen till bästa app i januari. 

Målsättningen med Auxy är att göra det möjligt att skapa riktig musik med telefonen. Bolaget finansieras  av bland annat Connect Venture. Även SoundClouds båda grundare Alex Ljung och Erik Wahlforss har gått in med pengar.

“Sedan vi startade Auxy 2014 har fokus varit att bygga en fantastisk produkt. Nu måste vi se till att vår kommunikation håller samma höga nivå. Jonas delar vår vision om att förändra musikvärlden och hans erfarenhet blir ovärderlig för att göra Auxy till ett varumärke i världsklass” säger Henrik Lenberg i en kommentar.