Mycket flygtrafik mellan Europa och Asien går via Helsingfors. Det har Finnair  och Finavia tagit fasta på i sin nya kampanj ”Match made in Hel”.

– Helsingfors flygplats är den främsta knutpunkten för resenärer som flyger mellan Asien och Europa och vi ser att trender förs mellan kontinenterna. Därför är själva flygplatsen en viktig och konstant inspirationskälla för oss, säger Katja Siberg, Marknads- och företagsutveckling på Finavia.

Sju designers ska visa upp sina kreationer på en av Helsingfors landningsbanor som under showen i maj kommer att göras om till en catwalk.

– Modets glamourösa värld och reseindustrin delar en lång historia och vi som flygbolag ser dagligen hur dessa sammanförs och inspirerar. För att hylla den fina kopplingen mellan Europa och Asien har vi därför skapat en modeshow där några av de två kontinenternas mest lovande designers kommer att visa upp sina kollektioner, säger Johanna Jäkälä, Varumärke- och marknadsansvarig på Finnair.