Helena Engqvist är utbildad journalist och har de senaste åren arbetat på Arbetsförmedlingen, först som presschef och nu som kommunikationsdirektör. Här har hon lett en avledning med 70 medarbetare.

Den 1 juni blir hon kommunikationsdirektör på Sveriges Radio.

– Det ska bli otroligt spännande att få jobba med att lyfta fram den trovärdiga kvalitetsjournalistik som Sveriges Radio står för. Men även de värden som Sveriges Radio står för som företag. I oroliga tider som dessa är det viktigt att skapa arenor för samtal där många röster får höras, där vi fokuserar på det som binder oss samman snarare än det som drar oss isär. Här spelar Sveriges Radio en viktig roll, säger Helena Engqvist i en kommentar.

Helena Engqvist arbetade tidigare som presschef på Skolverket och informationsansvarig på Svenska Brandskyddsföreningen. Hon har även haft journalistuppdrag för bland andra GP, Folket och SvD.

Tjänsten som komdirektör på SR har varit utlyst sedan maj 2015, då Helen Hellströmer lämnade. Bo Albertsson var tillförordnad fram till oktober. Helga Baagøe tillförordnad kommunikationsdirektör fram till sista mars.