Mobiloperatören Tre och Kompisbyrån inleder nya projektet Musikkompis med mål att stärka integrationen och gemenskapen i det svenska samhället. Det här är ytterligare ett steg i Tre:s satsning på mångfalden, som marknadschefen Gina Azaric gick in närmare på i Resumés helgintervju i lördags.

LÄS MER: Därför kavlade hon upp ärmarna och bestämde sig för att lyckas

Kompisbyrån arbetar idag med att sammanföra människor över en kopp kaffe. Nu tar de alltså initiativet ett steg längre tillsammans med Tre. Projektet Musikkompis ska skapa möten mellan etablerade svenskar och nya svenskar i nio olika städer runt om i landet. Det kan handla om nyanlända, men även personer som levt i Sverige länge utan att ha kommit in i samhället.

Tre svenska musiker deltar i projektet: Eva Dahlgren, Sabina Ddumba och Little Jinder.

– Musiken har en förenande kraft och rör sig fritt över gränser och kulturer. Det känns väldigt roligt att vara initiativtagare till projektet och göra något gott i samhället för alla människor som älskar musik, säger Tre:s vd Nicholas Högberg, i en kommentar.

För ett par veckor sedan berättade Resumé även om det sociala yrkesnätverket Linkedin som genom ett nytt initiativ ska underlätta för asylsökande och nyanlända att hitta praktikplatser i Sverige.

Åkestam Holst står bakom kampanjen.
Arbetsgrupp:
Projektledare: Tom Hedström
Produktionsledare: Michaela Winckler
Kreatörer: Johan Landin, Filip Laurent, Eva Wallmark, Desire Engström
Byråproducent: Anna Tanser
Planner: Jerker Winther, Simon Stefansson

Här nedan kan du se Little Jinders och Sabina Ddumbas möten med musikkompisar: