Det är The Verge som rapporterar om planerna. Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg ska ha vänt sig till Hollywood för att locka över kändisarna tilll it-jättens nya livestreamingtjänst.

Det är inte första gången Facebook försöker locka över kändisar till plattformen – men det är första gången pengar är involverat. Sheryl Sandberg ska ha besökt Los Angeles i veckan och pratat med flera talangagenturer om planerna. Enligt källor ska hon försöka signa upp ett litet antal – runt 100 personer – som ska testa livetjänsten regelbundet.

Facebook har bekräftat mötena för The Verge.
– Vi investerar i livevideo då vi tror att det passar bra på vår plattform – fler och fler människor väljer att titta och dela livevideos på Facebook då det är personligt och i realtid. Vi testar nu olika sätt att stödja våra partners så att de börjar experimentera med Facebook Live, skriver de i ett utlåtande.

Enligt en källa som hört pitchen kan Facebook komma att erbjuda sex-siffriga belopp till en handfull kända människor.

Igår blev det även känt att Facebook börjar prioritera livesändningar i nyhetsflödet genom att ändra om sin algoritm. Därmed blir de en direkt konkurrent till Twitters Periscope, skriver Adweek.

Facebook Live släpptes till utvalda personer i augusti 2015. I januari valde Facebook att lansera den för samtliga användare och under förra veckan kunde livesändningarna starta.

Expressen var till exempel en av de som testade livestreaming på Facebook under Supertisdagen.