Bilden togs av den Colombianske fotografen Ruven Afanador och syntes första gången i Entertainment Weekly 2012.

Det var under gårdagen som Lena Dunham vädrade sin ilska på Instagram, inför sina 2,4 miljoner följare.

"(...) Bilden speglar inte hur min kropp någonsin har sett ut eller hur den någonsin kommer att se ut i framtiden. Någon har gått galen med Photoshop. Så om ni jobbar så, varför inte vara ärliga med det inför era läsare", skriver hon.

 

Men Tentaciones, som har svarat Dunham i ett öppet brev, vill inte kännas vid att de skulle ha retuscherat bilden.

"Vi använder inte Photoshop eller några andra digitala verktyg för att ändra de fysiska attributen på våra omslagsstjärnor. Det gäller även bilderna inuti magasinet. Beträffande det här tillfället, var det enda vi gjorde att beskära bilden och anpassa den till formatet på vår förstasida", skriver de.

Senare la Lena Dunham ut ett nytt inlägg på Instagram, med något som kan tolkas som en ursäkt. Samtidigt skriver hon att hon har en lång och komplicerad historia av att ha blivit utsatt för bildretuschering.

Hey Tentaciones- thank you for sending the uncropped image (note to the confused: not unretouched, uncropped!) and for being so good natured about my request for accuracy. I understand that a whole bunch of people approved this photo before it got to you- and why wouldn't they? I look great. But it's a weird feeling to see a photo and not know if it's your own body anymore (and I'm pretty sure that will never be my thigh width but I honestly can't tell what's been slimmed and what hasn't.) I'm not blaming anyone (y'know, except society at large.) I have a long and complicated history with retouching. I wanna live in this wild world and play the game and get my work seen, and I also want to be honest about who I am and what I stand for. Maybe it's turning 30. Maybe it's seeing my candidate of choice get bashed as much for having a normal woman's body as she is for her policies. Maybe it's getting sick and realizing ALL that matters is that this body work, not that it be milky white and slim. But I want something different now. Thanks for helping me figure that out and sorry to make you the problem, you cool Spanish magazine you. Time to get to the bottom of this in a bigger way. Time to walk the talk. With endless love, Lena PS I'd love the Tentaciones subscription I was offered!

Ett foto publicerat av Lena Dunham (@lenadunham)