Egmont tog över Svenska Golfförbundets medieverksamhet, med Svensk Golf i spetsen, sommaren 2015. I höstas bildade koncernen en gemensam golfredaktion med Golf Digest.

LÄS MER: Egmont förvärvar Svensk Golf
LÄS MER: Lämnar golftidningen – efter 16 år

Nu har Egmont utsett Oskar Åsgård till ny chefredaktör för Golf Digest. Han tar över efter Tommy Jeppson som i höstas lämnade tidningen efter 16 år. Åsgård har arbetat på Svensk Golf och svenskgolf.se sedan 2007.

Golf Digest får i samma veva ny layout, men kommer minska i antalet utgåvor, från elva till sju.

– Omgörningen handlar egentligen om att vi vill erbjuda en ny läsupplevelse. Vi har fokuserat på att göra tidningen mer svensk, att våga gå lite mer på djupet i texterna och att paketera allt i en mer exklusiv och tilltalande form, säger Oskar Åsgård i en kommentar.

Sidantalet ökar med drygt 30 sidor till 132 sidor.