Jonas Adner efterträder Johan Lindqvist, som det senaste året varit tillfördordnad utvecklingschef. Han återgår nu till sin position som exekutiv producent för STO-CPH.

Jonas Adner kommer närmast från Mexiko Media, grundat av Filip Hammar, Fredrik Wikingsson och Lars Beckung, där han arbetat med programutveckling. Han har tidigare även arbetat på STO-CPH.

– Det är ett väldigt roligt gäng som ligger mig varmt om hjärtat. STO-CPH representerar också, med allt från samhällsprogram som Veckans brott till underhållningsprogram som Samhällsjudo, en kreativ bredd som känns kul att bygga vidare på, säger Jonas Adner i en pressrelease.

STO-CPH ingår i Endemol Shine Nordics tillsammans med bland andra Meter, Friday TV, Mag5 Content och Filmlance. Bolaget omsatte 41,3 (97,7) miljoner kronor under 2014 och redovisade ett rörelseresultat på 4,3 (7,2) miljoner kronor.