Det är den 11 mars som Barack Obama kommer att synas på scen. Det ska han göra tillsammans med Evan Smith, som är vd och chefredaktör på The Texas Tribune.

"De kommer att ha ett samtal om samhällsengagemang på 2000-talet inför en publik av kreatörer och entreprenörer som definierar framtiden för våra uppkopplade liv. Presidenten kommer att uppmana publiken att använda sina idéer och talanger för att förbättra tekniken, speciellt när det kommer till utmaningar som ökat politiskt engagemang och kampen mot klimatförändringarna", skriver SXSW i ett pressmeddelande enligt Adweek.

Michelle Obamas roll kommer att vara den 16 Mars där hon ska prata om "Let Girls Learn", det egna initiativet för att få fler flickor att gå i skolan.

Under sin tid som president har Barack Obama visat sig vara skicklig på att använda sociala medier för att nå ut med sina budskap. Han har ett eget Twitter- och Facebookkonto och har medverkat i Reddits frågestund Ask Me Anything.

Att få presidentparet till SXSW tog år av kontakt med Vita Huset. Festivalen fick ett slutgiltigt okej i förra veckan.

Årets South by Southwest hålls mellan 11 och 20 mars i Austin, Texas.