Det garvas gott åt tabbarna på Twitter. Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter fick det lite stressigt under onsdagskvällen då det skulle ut att kronprinsessan Victoria fött en son på Karolinska sjukhuset.

Svenska Dagbladet toppade med rubriken: ”Kronprinssessan har fött ett barnbarn” och Dagens Nyheter med ”Just nu: Victoria har fött en dotter”.

Journalisterna Jens B Nordström och Daniel Klaar var två av de som hann reagera:

Vad gäller Svenska Dagbladets rubrik så låg den bara ute ett par minuter.
– Webbredaktören ändrade så fort hen såg det oavsiktliga generationshoppet, skriver Tobias Brandel, tillförordnad nyhetschef på SvD, i ett mejl till Resumé.

Vad berodde det på?
– Orsaken är antingen den berömda mänskliga faktorn, eller mer sannolikt de teknikproblem vi hade på Svd.se i går. Sajten låg stundtals nere på kvällen och våra webbredaktörer jobbade fruktlöst med att försöka trycka ut saker (det minst sagt olägliga teknikstrulet var för övrigt orsaken till att vi var sena med vår pushnotis). Jag kan tänka mig att det i det febrila tryckandet blev ett “barn” för mycket. Men ingen skugga ska falla över nattgänget, de jobbade stenhårt i teknisk motvind.

Hann ni få några reaktioner från läsarna?
– Jag har faktiskt inte sett några reaktioner från läsare, tror som sagt att felet rättades väldigt snabbt. Dock inte tillräckligt snabbt för somliga twittrare, uppenbarligen.

Resumé har även sökt Dagens Nyheter.