Dela sidan:

Klarna grundades 2005 av de tre Handelsstudenterna Sebastian Siemiatkowski, Niklas Adalberth och Victor Jacobsson. Idag är de ett av Europas snabbast växande företag.

Nu väljer de OMD som sin första mediebyrå.

– Det råder inget tvivel om att OMD är väldigt bra på det man gör. Vi tycker OMD har visat ett stort kunnande och engagemang, och vi har ett delat synsätt på vad som är viktigt för att bli framgångsrika i en alltmer komplex marknad. OMD har spelat en viktig roll för oss i arbetet med den reklamkampanj som Klarna precis har lanserat. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet, säger Martin Wassborn, ansvarig för konsumentmarknadsföring på Klarna, i en kommentar.

Klarna valde nyligen DDB som deras nya reklambyrå. I förra veckan kom de första filmerna från samarbetet – med en fisk som åker rutschkana. 

– Vi ser fram emot att påbörja vårt samarbete, och att få möjlighet att fortsätta utvecklas tillsammans med Klarna. På kort tid har Klarna framgångsrikt etablerat sig som ledande inom betallösningar och det känns mycket inspirerande att få möjlighet att vara en del av den fortsatta resan, säger Fredrik Eriksson, vd på OMD.

OMD är en av världens största mediebyråer med en omsättning på 28 miljarder USD. Dela sidan: