Dela sidan:

De senaste tre åren uppgår Coop Sveriges samlade rörelseförluster till drygt 1,2 miljarder. När bokslutet för 2015 presenterades i måndags landade bolaget på ett rörelseresultat på 140 Mkr (-306 Mkr).

Under förra året skrotade Björn Larsson Coops långvariga reklamkoncept som han ansåg låg för nära Ica. I den nya marknadsföringsstrategin sorteras aktiviteterna under "utbud" och "utspel". Utspelskampanjen "Eko-effekten" fick stor medial uppmärksamhet och gav 40 miljoner nedladdningar runtom i världen. För att fortsätta knyta an till samhällsaktuella frågor inom dagligvaruhandel startade kedjan i höstas ett initiativ för att minska matsvinnet genom att sälja deformerade grönsaker till 25 procents lägre pris. "Knasiga grönsaker" skapade publicitet till ett värde av 10 miljoner kronor i annonsutrymme.

Nu siktar Coop på att få större genomslag. Under våren kommer Björn Larsson vara på jakt efter en marknads-pr-byrå i samarbete med corporate communication.

– Vi kommer inte att gå ut i en pitch, men sannolikt kommer vi att välja byrå innan sommaren. Vi behöver en byrå som kan stödja våra utspel. En byrå som tänker kreativa idéer för icke-köpta kanaler. En byrå som kan hitta rätt både i samhällsdebatten och i marknaden, säger Björn Larsson till Resumé. 

Det du läser är ett kort utdrag från en artikel i senaste utgåvan av Resumé. Vill du veta mer om Björn Larssons strategi för 2016 och vad han anser om ICA:s ställningstagande i flyktingfrågan? Skaffa din prenumeration här.Dela sidan: