Resumé berättade i en omfattande artikel om den infekterade striden på SVT Göteborg mellan ortschefen Ylva M Andersson och Mette Friberg, chef för samhällsredaktionen. För att lösa konfilkten fick de båda cheferna tillfälligt andra arbetsuppgifter, men Mette Friberg valde sedan att sluta

Nu står det klart att även Ylva M Andersson lämnar SVT. 
– Det är en ledsam dag och jag känner stort allvar kring att situationen inte har gått att lösa utan att en duktig chef nu väljer att sluta. Jag kommer att sakna Ylva i det dagliga arbetet, säger Maria Groop Russel, divisionchef SVT interaktiv/Allmän-tv, till den egna sajten

Ylva M Andersson kommenterar beslutet i ett mejl till de anställda på SVT Göteborg.

"Jag vill bara skicka en kort hälsning till er alla. Det är väldigt många av er som har hört av sig till mig under de senaste veckorna. Tusen tack för det! Det värmer. I denna omsorg och omtanke finns mycket gott för SVT i Göteborg att bygga vidare på" skriver hon.