Dela sidan:

Produktionsbolaget Mexiko, grundat av Lars Beckung, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, gör mer affärer utomlands. Därför väljer de nu att byta namn till Nexiko, framförallt får att inte amerikanerna ska bli misstänksamma.

– Vi håller på med en hel del projekt i USA och de är ju suckers för storytelling. Det hängde inte riktigt ihop att ha ett bolag med några svenskar som heter Mexiko. Vi funderade ett tag på om vi skulle säga att Lars mamma är från Mexiko, men ingen skulle tro på det. Hade bara blivit ännu mer förvirrande. Amerikaner gillar tydlighet, säger Filip Hammar, som idag delar sina arbetsuppgifter mellan Sverige och USA, då han är bosatt i Los Angeles.

– Vi ville egentligen inte byta namn, men det blev ohållbart med alla missförstånd så vi tänkte att det är bättre att göra ett byte nu. Nexiko blev det för att vi ville att det skulle ligga nära Mexiko så att folk snabbt skulle koppla ihop det nya namnet med det gamla. Och så tyckte vi att det var lite roligt att behålla exakt samma logga med bara ett streck på “M”:et borttaget, säger Nexikos vd Lars Beckung till Resumé.

LÄS MER: Så kom humorduon på succéprogrammet med Lars Lerin

I samma veva som namnbytet sker står det klart att Nexiko sålt Filip och Fredriks program Jorden Runt på 6 steg till Holland. Man har även slutit ett globalt distributionsavtal med Warner Brothers.

– Programmet produceras just nu i Holland och med den nya Warner-dealen kommer att möjliggöra att vi får kraftfull distribution i hela världen, säger Lars Beckung.

Nexiko startade 2013 och står bakom format som exempelvis Vänligen Lars Lerin, Trevligt Folk och Veckans Svensk.Dela sidan: