Det är Republican Anti-Trump Super PAC Our Principles, som bildades av veteraner från Mitt Romney och Jeb Bush-kampanjer, som lanserat en attack mot Donald Trump med hjälp av citat han uttryckt mot kvinnor. Den har redan nära 2,5 miljoner visningar på Youtube.

I filmen hörs ord som ”Bimbo” och ”Hund” och citat som ”There was blood coming out of her eyes, blood coming out of her…wherever”. Det sistnämnda är en uppmärksammad mening sagd till Fox programledare Megyn Kelly, som Trump flera gånger gett sig på. Samtidigt uppmanar kvinnorna den amerikanska befolkningen att inte lägga sin röst på Donald Trump.

Adweek skriver att timingen på annonsen är lätt att förstå. Samtidigt skriver sajten att då Trumps supportrar förmodligen inte kommer att låta sig påverkas, så kan Super PAC motivera de som redan är emot honom att gå ut och rösta.

Pur Principles PAC har hittills spenderat 5,3 miljoner dollar på sändningstid mot Donald Trump såhär långt, inklusive 500 000 dollar på radion.