Precis som i fjol utser fackförbundet TCO de personer som de tror kommer gäöra ett stort avtryck framöver. Dels släpper de en Topp 10-listan, dels har de utsett en rad namn inom olika kategorier. 
– Vi i TCO vill uppmärksamma kraft, mod och innovationsförmåga som finns hos unga och engagerade. Vi har listat de vi tror kommer vara bland de mäktigaste inom samhälle, politik och näringsliv i framtiden, säger Eva Nordmark, ordförande TCO, i en kommentar.

Inom media och kommunikation återfinns ett antal namn på listan. Tvåa hamnar DN-journalisten Kristoffer Örstadius som nyligen belönas med Stora Journalistpriset i klassen "Årets förnyare". 

Med sitt nyskapande arbetssätt där han kombinerar programmering och databassökningar med undersökande journalistik vann han Stora Journalistpriset som Årets förnyare 2015. Han ligger bakom flera stora avslöjanden med hjälp av sin framtidsinriktade "hacker-journalistik" skriver juryn i sin motivering.

På sjätte plats placeras Seher Yilmaz, ordförande i Rättviseförmedlingen och tidigare pr-konsult på Prime: 

Seher Yilmazs feministiska och antirasistiska röst lyfter viktiga samhällsfrågor i en organisation som envetet kämpar för jämlikhet. Seher och Rättviseförmedlingen har visat hur en modern folkrörelse ser ut på 2010-talet och i framtiden.

Även Breakit-grundaren Olle Aronsson hamnar på listan över de som TCO anser har allra mest potential, liksom Bodil Sidén, tidigare andre vide ordförande i Muf och numera pressekreterare på Livsmedelsföretagen. 

En av underkategorierna som TCO rankar är "Journalister". Kanske säger det något om framtiden att etta på den listan är en opinionsbildare; Alice Teodorescu som är politisk redaktör på GP. Övriga namn är: 
Carolina Neurath, Svenska dagbladet
Daniel Poohl, Expo
Daniel Swedin, Aftonbladet
Emanuel Karlsten, Sveriges Radio
Henrik Torehammar, Sveriges Radio / Aftonbladet
Irena Pozar Bonniers digitala tidskrifter
Jack Werner frilans
Jessica Schedvin Makthavare
Kodjo Akolor SR/SVT
Lisa Gemmel Dagens Arena
Nivette Dawod Aftonbladet

FAKTA/Om listan
Som en grund för 99-listan finns en lista över 450 unga opinionsbildare. De är mellan 18 och 35 år och representerar näringsliv, politiska och andra organisationer, fackförbund och media. Framtidens 99 mäktigaste utses genom en avvägning av formell och informell makt, vilka positioner deras företrädare har samt genomslag i traditionella och sociala medier. TCO har också i valt att lyfta "nytänkande och nyskapande personligheter".