Dela sidan:

Förra veckan släpptes en teaser till australiska 60 minutes som visade hur ett kamerateam attackerades i Rinkeby. Nu ligger hela programmet ute. I klippet på 15 minuter målas Sverige dramatiskt upp som ett land på gränsen till sammanbrott i flyktingkrisens spår.

Teamet besöker flyktingläger på Lesbos, följer med räddningsbåtarna och guidas av främlingsfientliga sajten Avpixlats Jan Sjunnesson till Rinkeby centrum. I programmet beskrivs Jan Sjunnesson som en politisk aktivist.

På plats i Rinkeby får teamets kameraman foten överkörd av en bil. Sedan följer lugna samtal med flera Rinkebybor innan ett gäng med ungdomar dyker upp och börjar slåss med kamerateamet. Rinkebybor ingriper och försöker lugna ner situationen, men lyckas först när en man i permobil kör in i gängledaren.

Se programavsnittet om flyktingkrisen och Sverige här.Dela sidan: