TV4:s tv-nyheter rapporterade aldrig om det kraftiga jordskalv som ägde rum i Norrland i helgen. Trots att jordbävningen är ett av de kraftigaste som uppmätts i Sverige fick nyheten inte plats i tv-rapporteringen utan lades bara ut på sajten.

När en tittare ringde in och frågade varför den inte ens nämnts fick hon till svar att TV4 valt att prioritera händelser i Stockholm eftersom det bor fler människor där, skriver Folkbladet.

Tittarens Facebookpost om bemötandet från TV4 har delats mer än 7 000 gånger och lett till upprörda inlägg på tv-kanalens Facebooksida. Tittare rasar med kommentarer som "Grattis TV4! Ni har precis slagit spiken i kistan vad gäller uppdelning av landsändarna. Mer polarisering, är det verkligen vad vi behöver?" och  "TV4 förklara er varför mer än 250.000 människors upplevelse inte är värt att ta upp i nyheterna. Är det för att det ligger långt bort från Stockholm?"

Nu medger TV4 att nyhetsprioriteringen inte blev helt rätt.

– Jag kan bara konstatera att man fattar hundratals beslut om vad som ska vara med och inte, det handlar om olika bedömningar. Just här kan jag tycka att bedömningen skulle ha varit annorlunda, säger Anders Oxelström, chef för TV4-nyheterna till Dagens media. 

Heja tv4 󾌽󾌽󾌽󾌽Vid ett telefonsamtal med tv4 ang varför deras nyheter inte tog upp gårdagens händelser här i norra...

Publicerat av Christina Brännström den 20 mars 2016