Dela sidan:

MTG Sverige (Modern Times Group MTG) ingår i Kinnevikssfären och äger bland annat Viasat och radiostationerna RIX FM och Bandit Rock.

Nu har medieföretaget alltså värvat tillbaka Roger Nordin efter tre år på annat håll.

– Att Roger Nordin är en av de bästa programledarna i Sverige råder inget tvivel om, trots att han ännu är rätt okänd i TV-rutan. Vi ser Roger som en viktig rekrytering, inte bara för radion, utan för MTG Sverige som helhet. Hos oss kommer Roger att kunna växla ut sin potential på flera plattformar, säger Anders Jensen, VD för MTG Sverige i en kommentar.

Roger Nordin har flera gånger prisats för sina insatser i svensk radio: 2004 blev han årets radiopersonlighet, 2006 tog han emot pris för Årets morgonshow och tre år i rad fick han "Guldhornet" för Sveriges populäraste radioprogram.

– Det är fantastiskt kul att få tillbaka Roger till MTG. Vi har en lång historia tillsammans och nu är det dags för honom att visa sin bredd som programledare. Roger är otroligt skicklig på att leda program och lyfta fram sina kollegor och gäster på ett osjälviskt sätt, säger Christer Modig, affärsområdeschef på radion.

Roger Nordin börjar på MTG i januari 2017 – först då kommer man berätta vilka program han kommer att jobba med.Dela sidan: